‘As a Service (aaS)’ in de praktijk!

10 april 2018


HEERENVEEN – 10 APRIL 2018 Binnen bedrijven verandert er de laatste jaren veel op IT-gebied. Steeds meer processen worden geautomatiseerd, waardoor bedrijven afhankelijker worden van hun bedrijfssoftware. Dit vraagt om stabiele en veilige oplossingen, zoals een Cloud-oplossing: aaS – as a Service. Bedrijven kiezen er steeds vaker voor om het onderhoud en veelal het beheer van de server(s) uit te besteden. Er zijn verschillende aaS-varianten, waaronder S(software)aaS, I(infrastructure)aaS, P(platform)aaS, B(back-up)aaS, HA(high availability)aaS.

Pantheon Automatisering heeft het afgelopen jaar veel geïnvesteerd in de verschillende facetten rondom Cloud-oplossingen. Naast het aannemen van vakkundige mensen, heeft Pantheon fors geïnvesteerd in volledige nieuwe infrastructuur, servers en software om te kunnen voldoen aan de vragen vanuit de markt. ‘Met deze strategische investeringen zijn we klaar voor de toekomst en kunnen we onze software-oplossingen aanbieden via de Cloud,’ vertelt Hans Siekerman.

As a Service(aaS) in de praktijk


Chemgas Shipping BV
is een van de klanten die op zoek was naar een veilige en betrouwbare oplossing. Het bedrijf is actief op het gebied van gastransport over water, zowel op de binnenvaart als de zeevaart. Om dit allemaal in goede banen te leiden, zijn er erg veel processen geautomatiseerd. ‘Chemgas had een hele specifieke omgeving die ze zelf beheerden op eigen servers,’ legt Siekerman uit. ‘Om ook in de toekomst de stabiliteit en veiligheid te kunnen waarborgen, heeft Chemgas ervoor gekozen om dit samen met Pantheon en ExtraVar naar een hoger niveau te brengen. Het was een behoorlijke exercitie om Chemgas over te zetten van de bestaande naar een Cloud-omgeving, maar het is heel succesvol verlopen.’

In samenwerking met ExtraVar zijn alle systemen ondergebracht in een nieuwe afgeschermde PaaS-omgeving, die voldoet aan de eisen van nu en klaar is voor de toekomst. Om de veiligheid van de gegevens te waarborgen, heeft Chemgas ook gekozen voor een back-up (BaaS) en disaster recovery (DRaaS) oplossing. Een van de redenen voor Chemgas om het beheer uit te besteden, was de wens om door te groeien naar het nieuwe softwarepakket Pantheon HRM. Chemgas maakte gebruik van de voorloper van Pantheon HRM: EMIS -Personeel en Salaris. Door Pantheon HRM in een SaaS-constructie aan te bieden, kan Pantheon eenvoudig software-updates uitvoeren en is de software 24/7 beschikbaar.

F. Mandersloot quote aas in de praktijk


Ook Frans Mandersloot van Chemgas is zeer tevreden over de samenwerking met Pantheon en ExtraVar. ‘Dankzij de gezamenlijke inspanning en een gedegen voorbereiding is alles voorspoedig verlopen. Alle systemen en netwerkverbindingen doen wat ze moeten doen en onze schepen zijn weer verbonden met de systemen en het internet. Een heel mooi resultaat waar we trots op mogen zijn. Een mooie start van een nieuw begin!’

Pantheon Automatisering B.V.
K.R. Poststraat 101-2
8441 EN Heerenveen

T: 0513-657357
E: info@pantheon-automatisering.nl

Terug naar nieuwsoverzicht