TAART! - Start Oculus ERP project bij Lely Center Zuidwolde

04 juli 2018


Arend Harink, vestigingsmanager van het Lely Center Zuidwolde, is zó blij met de adoptie van Oculus ERP voor zijn vestiging, dat hij onlangs zelf een prachtige taart liet maken om dit heuglijke feit te vieren [zie foto]. Vanwaar die grote blijdschap? Verkoopadviseur Henrie van Mierlo, die het project vanuit Pantheon begeleidde, legt uit.

Lely is een Nederlandse producent van robots en datasystemen voor de melkveehouderij. Het bedrijf produceert voornamelijk machines voor de melkvee-industrie, waaronder volautomatische melkrobots, voeder- en mestrobots. Via een wereldwijd netwerk van Lely Center-vestigingen voor verkoop en service op maat is de Lely Groep actief in meer dan veertig landen.

Taart van Lely Center Zuidwolde


Het Lely Center uit Zuidwolde is één van de zes servicecenters van Lely in Nederland. Dit servicecenter bedient zo’n 700 klanten – melkveehouderijen – met producten, services en advies. Met name de afhandeling van de verschillende services – vastgelegd in onderhoudscontracten, SLA’s e.d. – vergt nogal wat administratieve controle, vastlegging en begeleiding.

“Het probleem in Zuidwolde is dat die afhandeling op dit moment nog gebeurt met een verouderde ERP-applicatie, op verouderde hardware,” vertelt Van Mierlo. “Daarbij komt dat het moederbedrijf Lely gebruik maakt van een andere ERP-oplossing dan het servicecenter Zuidwolde.” Dat betekent dat alle data handmatig moet worden ingevoerd. Het gaat daarbij om zo’n 200 servicebonnen, ongeveer twee mandagen per week, met een grote kans op extra fouten.

De introductie van Oculus ERP maakt aan deze problemen in één klap een einde. Oculus ERP is een state-of-the-art ERP-oplossing, die draait in de Cloud. Maar het belangrijkste is dat Oculus ERP in staat is om de data die het krijgt aangeleverd vanuit het moederbedrijf automatisch te converteren. Dat scheelt enorm veel handwerk (dus veel kosten), terwijl de kans op fouten dramatisch is gedaald.

 Lely is een Nederlandse producent van robots en datasystemen voor de melkveehouderij.

 

Zo bespaart Lely Center Zuidwolde met de invoering van Oculus ERP dus arbeidskosten, daalt de kans op fouten en is de gebruikte data op ieder moment actueel. “Vandaar die blijdschap en die taart,” zegt Van Mierlo met een glimlach.

Pantheon Automatisering B.V.
Burg. Falkenaweg 58-1
8442 LE Heerenveen

T: 0513-657357
E: info@pantheon-automatisering.nl

Terug naar nieuwsoverzicht