< p>

BTP Home & Garden

21


Oculus ASP; een volwaardig ERP-systeem


BTP Home & Garden in Yde is één van de meest toonaangevende leveranciers van met name buitenpotterie en tuindecoratie in Nederland.

De uitdaging
BTP was volgens Eric de Wolff, Manager Inkoop, Logistiek & Automatisering, toe aan een nieuwe oplossing, waarbij niet langer gewerkt wordt met de zwarte schermen met de groene letters. Bovendien liep het onderhoudscontract met IBM af voor de eigen IBM Power Systems (iSeries)-server. De Wolff: “Er moest een slimme softwarekeus gemaakt worden waarmee we nog lang vooruit zouden kunnen."

De oplossing
BTP is in korte tijd succesvol geswitcht naar de gloednieuwe Oculus Suite. De Wolff is goed te spreken over Oculus op basis van ASP (Application Service Providing): “We hebben een volwaardig ERP-systeem zonder hoge investeringen in hardware, infrastructuur en licenties.”

De overstap naar Oculus op basis van ASP betekende voor de werknemers dat ze een keur aan nieuwe mogelijkheden en functionaliteiten kregen. Het gebruikmaken van Application Service Providing betekent voor BTP dat het een abonnement afsloot tegen vooraf bekende en gemakkelijk te budgetteren kosten. BTP huurt serverruimte op de servers van Pantheon, waar het eerder zelf servers in eigen beheer had die het bovendien moest onderhouden.

Naast de ERP-mogelijkheden biedt Oculus een volledig geïntegreerde BI-oplossing. De Wolff: “Pantheon maakt het werken met een BI-tool als deze hiermee wel erg makkelijk. Het is zowel op strategisch, tactisch en operationeel niveau te gebruiken en door de compacte structuur is informatie snel beschikbaar."

Voor BTP is Oculus DMS het belangrijkste pluspunt van Oculus. In dit Document Management Systeem worden alle elektronische en gescande documenten, formulieren en overzichten opgeslagen, gearchiveerd en gedistribueerd. De Wolff: “Het is nog even wennen aan alle mogelijkheden. Ik heb ook het gevoel dat we bijvoorbeeld in het CRM meer velden moeten invullen dan bij Platform IV.” Volgens Brandsma van Pantheon is het niet per se noodzakelijk dat alles opgevolgd wordt, maar het grote voordeel voor de gebruiker van Oculus is dat deze door het invullen van meer velden de data enorm kan verrijken.

Met Oculus zorgt Pantheon ervoor dat gebruikers van de software klaar zijn voor de toekomst, waarin klanten zonder problemen en flexibel kunnen inspelen op de wensen van de eindgebruiker.