AVG / GDPRAVG Maatregelen Pantheon Hosting

Pantheon Hosting heeft alle systemen en dataopslag ondergebracht in een TIER III datacenter, een datacenter met een hoog beveiligingsniveau. Binnen dit datacenter is veel aandacht voor fysieke toegangsbeveiliging en omgevingsbeveiliging. Op securityvlak passen onze beheerders meer monitoring toe op privacygevoelige gegevens om incidenten te traceren. Het datacenter beschikt over alle relevante certificeringen op het gebied van hosting.
De maatregelen die we hebben genomen zijn afhankelijk van de gekozen dienst die u bij ons afneemt. We maken onderscheid tussen PaaS en SaaS.

Platform as a Service (PaaS)
Bij deze dienstverlening stelt Pantheon een werkende omgeving voor uw applicaties ter beschikking en verzorgen wij voor het onderhoud/monitoren op de hardware en systeemsoftware. Qua netwerk en fysieke beveiliging is de omgeving volledig afgeschermd - de werkomgeving is van buitenaf enkel te benaderen via uw eigen VPN of Site2Site verbinding in een eigen VLAN.

Software as a Service (SaaS)
Deze dienstverlening gaat verder dan PaaS. Alle toegangsrechten van de mensen die op de systemen werken, zijn kritisch bekeken en waar nodig aangepast. We hebben encryptie toegepast via HTTPS (een geldig certificaat voor dataverkeer via onze hostingservers).
Pantheon onderzoekt nog wat de mogelijkheden zijn m.b.t. een Webapplication Firewall en 2F-Authenticatie.

Lees verder / Download pdf >>