< p>

XBRL-documentenXBRL-bestanden aanleveren via Standard Business Reporting

U wordt door overheidsinstanties reeds verplicht om verscheidene documenten digitaal via Standard Business Reporting (SBR) aan te leveren. Om dit te kunnen realiseren, zult u XBRL-documenten moeten aanleveren. Maar hoe doet u dat?

Genereren van een XBRL-document
Uw administratie-, financieel-, salaris- en/of ERP pakket dient de rapportage te maken in XBRL-formaat. Voor ICP aangiftes bestaat de mogelijkheid om de bestaande XML-formaat te converteren naar XBRL-formaat.

Verzenden van het XBRL-document
Met Secure Transfer verzendt u het XBRL-document versleuteld met een digitaal certificaat naar partijen als de Belastingdienst, KVK en banken. Uiteraard krijgt u van alle belangrijke fases in het proces een retourbericht, zodat u grip houdt op de inhoud, juistheid en tijdigheid van het proces.

PKIoverheid-certificaat
Bij het aanleveren via digipoort heeft u een PKIoverheid-certificaat nodig. Dit certificaat wordt niet aangevraagd vanuit deze applicatie en de procedures verschillen per CSP (Certificate Service Provider). Neem contact met ons op om meer informatie over uw aanvraag te krijgen.

Indien u Secure Transfer in de cloud gebruikt kunt u gebruik maken van ons verzamelcertificaat, waardoor u zelf geen PKIoverheid-certificaat hoeft aan te schaffen.