Pantheon Automatisering pand

Whitepaper

Betaalbare cloudservices op maat

Een interview met Hans Siekerman en Roel Krikke, Pantheon Automatisering

whitepaper

Perfect passende ICT-services

Pantheon groeit. En deze Independent Software Vendor (ISV) wil ook nieuwe klanten perfect passende ICT-services kunnen leveren. Betrouwbaar, stabiel en betaalbaar. Daarom breidde de dienstverlener zijn serverpark uit met twee IBM Power Systems™ servers. Deze krachtige, schaalbare kant-en-klare servers zijn gefinancierd door IBM Global Financing. Dat biedt Pantheon de mogelijkheid om maandelijks een vast bedrag af te betalen. Daardoor houdt de ISV financiële bestedingsruimte over om te innoveren, nieuwe klantapplicaties te ontwikkelen en verder te groeien. 

Dat betekent dat klanten de ICT-oplossingen as-a-Service afnemen, volgens een maandelijks pay per-use abonnementsmodel. Pantheon levert zowel standaard als maatwerk applicaties. De oplossingen op maat ontwikkelt de dienstverlener zelf, zodat deze aansluiten bij de wensen en behoeften van klanten. Het hoofdkantoor van Pantheon is gevestigd in Heerenveen. Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in Weesp, Deventer en Son en Breugel. Vanuit deze locaties bedient het bedrijf ongeveer 500 klanten verspreid over Nederland. Als jarenlange IBM Business Partner levert Pantheon al langer ICT-oplossingen die draaien en ontwikkeld zijn op IBM-servers. “We zijn al 45 jaar onderdeel van het ecosysteem van IBM Business Partners. Dat betekent dat we ook vaak samenwerken met andere Business Partners. 

 

"Om te innoveren en om samen diverse bedrijven en organisaties te voorzien van passende as-a-Service oplossingen op basis van IBM-servers."

- Hans Siekerman, commercieel directeur 

 

Zakelijke uitdagingen

Steeds meer organisaties stappen over naar de cloud. Vooral veel mkb’ers weten de weg naar de cloud momenteel vaker te vinden. Dat ervaart Pantheon ook. Het bedrijf heeft immers veel midden- en kleinbedrijven als klant. “Na een jarenlange aanloop zien we dat de vraag naar cloud- en hostingdiensten vanaf 2015 echt in de lift zit. Sindsdien leveren we elk jaar ongeveer twintig procent meer cloudoplossingen”, zegt Siekerman. “Dat vraagt om investeringen in het cloudfundament. Voor ons betekent dat de aanschaf van nieuwe, schaalbare servers en bijhorende software.

Oplossing

Om te kunnen voorzien in de groeiende vraag naar hostingen cloudoplossingen, besloot Pantheon twee nieuwe servers te gaan gebruiken. Eén om de klantapplicaties te ontwikkelen en één productieserver om cloud services voor klanten te hosten. Deze laatste dient tevens als back-up en recovery server voor applicaties die op de huidige servers draaien. Voor de productie en uitwijk koos Pantheon voor IBM Power S922 Servers. Pantheon heeft de twee IBM Power Systems-servers aangeschaft op basis van een financieringsoptie die beschikbaar is voor zowel IBM klanten als voor IBM partners. Dat betekent dat IBM Global Financing de oorspronkelijke factuur voor de kant-en-klare servers bekostigt en daarna maandelijks Pantheon factureert gedurende een periode van twee jaar totdat de servers volledig afbetaald zijn. De keuze voor IBM was snel gemaakt. “Als IBM Business Partner weten we dat IBM betrouwbare partner is die zijn hardware en software continu innoveert. Bovendien bieden de IBM Power Systems servers ons de gewenste rekenkracht, capaciteit en schaalbaarheid”, licht Siekerman toe. De financieringsoplossing was een extra stimulans om IBM Power Systems-servers te gaan gebruiken. “Hierdoor kunnen we werkkapitaal, dat we anders zouden investeren in de aanschaf van nieuwe hardware, vrijhouden voor onze core business: het ontwikkelen van maatwerk applicaties en innovaties voor onze klanten.”

Resultaat

Naast financiële armslag voor innovatie en applicatieontwikkeling, levert de financieringsoplossing nog een belangrijk voordeel op. Siekerman legt uit: “De uitgaven voor onze cloudoplossingen lopen gelijk met de inkomsten. In andere woorden: klanten betalen maandelijkse abonnementskosten voor het gebruik van onze clouddiensten. Vanuit deze inkomstenbron kunnen wij IBM Global Financing elke maand betalen voor de servers waarop deze clouddiensten draaien.” Daar komt bij dat een betalingsregeling zorgt voor financiële voorspelbaarheid. Pantheon weet exact welk bedrag het de komende jaren per maand, kwartaal of jaar kwijt is aan de afbetaling van de servers. De IBM Power Systems-servers bieden Pantheon de flexibiliteit die nodig is om maatwerk te leveren. “Het is voor ons een echt groeiplatform, want we kunnen de servers zelf indelen. Dat betekent dat we op één server wel vijftig verschillende klantomgevingen kunnen draaien. Elk met de gewenste security-mogelijkheden op verschillende niveaus”, zegt Roel Krikke, Manager Hosting en Research bij Pantheon. “Op deze manier versterken we ons onderscheidend vermogen: we kunnen SaaS-oplossingen op maat bieden, op een veilige, stabiele omgeving tegen een scherpe prijs.”

 

Lees de volledige case

Pantheon Medewerkers

Pantheon Automatisering

Interview met Hans Siekerman, commercieel directeur en Roel Krikke, manager support, hosting en research.

Pantheon is een aanbieder van maatwerk ICT-oplossingen. Een ISV in hart en nieren, die vooral sterk is in ERP-, HRM- en CRM-software voor groothandel- en productiebedrijven. Deze oplossingen levert de dienstverlener vaak als cloud services en altijd voor een marktconform budget.


Sector:
IT

Bedrijfsomvang:
120+ medewerkers

Opgericht:
1970


Download de volledige case

Klantverhalen

Meer dan 400 klanten gebruiken Pantheon Bedrijfssoftware succesvol ter ondersteuning van hun dagelijkse werkzaamheden

Natuurlijk wil je graag weten wie er al met Pantheon Bedrijfssoftware werken. Het zegt tenslotte iets over onze dienstverlening. Onderstaand tref je een aantal klanten die graag hun verhaal delen.

 

Lees onze referentie verhalen

 • Over Table du Sud

  Table du Sud is een succesverhaal. Het bedrijf werd in 2014 opgericht door de broers Evert en Teun Antonissen. “Eind 2014 maakten we in de garage van onze ouders een bartafeltje voor eigen gebruik. Binnen een mum...

  Lees meer...
 • Het verhaal van Ebusco

  Europa heeft strakke doelstellingen opgesteld voor de reductie van CO2- uitstoot in de zeer nabije toekomst. Nederland is in Europa het meest vooruitstrevend. Door een bestuursakkoord uit 2016 waarin is afgesproken dat...

  Lees meer...
 • Het verhaal van Hendi

  Hendi is dé leverancier van apparatuur, keukengereedschap, bestek, serveer- en buffet artikelen voor de horeca. Sinds de oprichting in 1934 is Hendi uitgegroeid tot een internationale onderneming met vestigingen in...

  Lees meer...
 • Over Club Logistic Services

  CLS – Club Logistics Services – is een onderneming die gespecialiseerd is in het ondersteunen van automobielverenigingen (zoals in Nederland de ANWB) door heel Europa bij pechhulpverlening, specifiek op het gebied...

  Lees meer...

Pantheon Hosting

medewerker quote

"Door het ruime aanbod IBM Power Systems-servers kunnen we altijd een passende server toevoegen wanneer dat nodig is; met de gewenste capaciteit en rekenkracht."

- Roel Krikke, manager hosting & research

een greep uit onze klanten

 • leenbakker.png

 • bulthuis.png

 • deen supermarkten.png

 • gevavi.png

 • volvo-logo-klein.png

 • Logo_Ten Cate_Outdoor_CYMK (002).png

Persoonlijk contact

Meer weten over onze uitgebreide dienstverlening?


Neem contact op