Pantheon klantverhaal GP Equipment

Klantverhaal

GP Equipment werkt met
Pantheon ERP

Een interview met eigenaar Guus van der Paalen

een klant aan het woord

Het verhaal van GP Equipment

GP Equipment BV, opgericht in 2007, is producent van uitrustingstukken voor grondverzetmachines. Vanaf het ontstaan streeft het bedrijf naar langdurige relaties en wordt de klant echt voorop gezet. Automatisering en het inzetten van data spelen daarbij een belangrijke rol. 

In deze case vertelt Guus van der Paalen, eigenaar GP Equipment BV, over het bedrijf en het gebruik van de bedrijfssoftware van Pantheon als strategisch middel in de bedrijfsvoering.

Ook in de business van GP Equipment BV wordt internet steeds belangrijker. Van der Paalen: "Online speelt een steeds grotere rol. Ik wil er naar toe om onze corebusiness geheel via ons eigen internetplatform te laten lopen."

GP Equipment BV produceert en levert graafbakken voor graafmachines van A tot Z. Bij het bedrijf is de klant nadrukkelijk Koning. Dat komt tot uitdrukking in de constant hoge kwaliteit van de producten, de enorme voorraad, de gunstige prijzen en de grote klantvriendelijkheid van alle medewerkers van GP Equipment BV. "Het realiseren van een fout- en naadloos bestelplatform was en is daarbij onze grootste strategische uitdaging," aldus Van der Paalen, die verder vertelt dat GP Equipment BV zich wil onderscheiden door "maatwerk in de breedste zin des woords".

 

Available to Promise (ATP)

Van der Paalen: "Onze onderneming groeide gestaag sinds de oprichting in 2007. We werkten tot eind december 2019 met een redelijk standaard ERP-pakket. De behoefte aan een ERP-pakket met uitgebreide functionaliteit op het gebied van stuklijsten en ATP (available to promise) heeft ervoor gezorgd dat we in de loop van 2018 de zoektocht zijn gestart naar een passende ERP-oplossing. Ook qua uitbreiding van ons productgamma en (verwachte) groeiend aantal werknemers was een overgang naar een ander pakket onvermijdelijk." En er was nog een belangrijke reden om een zoektocht naar het beste ERP-pakket te starten: "Dit nieuwe ERP-pakket moest dus ook de basis worden voor een geheel nieuwe website, " vertelt Van der Paalen.

 

"Pantheon viel op door enthousiasme en productkennis."

- Guus van der Paalen, GP Equipment BV

 

Droom

De volgende stap is voor GP Equipment BV het lanceren van een geheel vernieuwde website, die de corebusiness  van GP in een klap verhuist naar online. “Het is een droom die ik zelf eigenlijk al wel dertien jaar koester,” vertelt Van der Paalen, “en ik verwacht dat die droom nog in 2021 echt werkelijkheid wordt”. Dankzij de ERP software van  Pantheon is deze migratie naar online nu echt mogelijk geworden. Het platform sluit naadloos aan bij de Magento software van de toekomstige webshop. Onder leiding van 9Yards, een business partner die door Pantheon werd aangedragen, wordt nu de nieuwe website gebouwd en vormgegeven. “De vormgeving is al klaar,” vertelt Van der Paalen, “nu moeten wij het systeem zelf gaan vullen met de juiste specs, verkoopprijzen,  etcetera.”

 

“De nieuwe website wordt echt een revolutie binnen onze branche,” zegt Van der Paalen. “Straks wordt het ook bij ons voor klanten mogelijk om, net als op consumentenwebsites voor bijvoorbeeld kleding, hun eigen producten te configureren. Zo kunnen ze bijvoorbeeld hun eigen graafbak samenstellen, met of zonder tanden er op, en/of met een extra mes,” onthult Van der Paalen.

 

Voornaamste winstpunten

Wat heeft de Pantheon bedrijfssoftware vooral opgeleverd voor GP Equipment BV? Van der Paalen somt op:

 • Tijdwinst
 • Beter inzicht in de voortgang van lopende orders
 • Helderder beeld van de actuele stand van zaken (ook financieel)
 • Op productniveau: het weergeven van specifieke details en kenmerken
 • Het leveren van de nood zakelijke infrastructuur voor een nieuwe  website

 

“Het werkt allemaal razendsnel,” vertelt Van der Paalen. “Een gedetailleerde en gespecificeerde offerte, voorzien van afbeeldingen en illustraties, is binnen 5 minuten gemaakt en verzonden naar de klant. Vervolgens kun je de offerte via 1 druk op de knop omzetten in een order, inclusief de benodigde productie-opdrachten en de eventuele besteladviezen bij de leveranciers die de omliggende onderdelen moeten aanleveren.


Lees de volledige case

 • guus-gp.jpg

GP Equipment BV

Interview met Guus van der Paalen

GP Equipment BV fabriceert en levert alle denkbare uitrustingsstukken voor grondverzetmachines. In deze case vertelt Guus van der Paalen, eigenaar GP Equipment BV, over het bedrijf en het gebruik van de bedrijfssoftware van Pantheon als strategisch middel in de bedrijfsvoering.


Sector:
Grondverzet

Bedrijfsomvang:
12 medewerkers en groeiend

Klant van Pantheon sinds:
2019

Software:
Pantheon ERP software en Magento


Download de volledige case

Klantverhalen

Meer dan 400 klanten gebruiken Pantheon Bedrijfssoftware succesvol ter ondersteuning van hun dagelijkse werkzaamheden

Natuurlijk wil je graag weten wie er al met Pantheon Bedrijfssoftware werken. Het zegt tenslotte iets over onze dienstverlening. Onderstaand tref je een aantal klanten die graag hun verhaal delen.

 

Lees onze referentie verhalen

 • Joosten - young animal nutrition

  Joosten - young animal nutrition is een familiebedrijf dat haar afnemers wereldwijd bedient met innovatieve producten en oplossingen op het terrein van jongdiervoeding. Het bedrijf kenmerkt zich door een sterke...

  Lees meer...
 • Het verhaal van Hendi

  Hendi is dé leverancier van apparatuur, keukengereedschap, bestek, serveer- en buffet artikelen voor de horeca. Sinds de oprichting in 1934 is Hendi uitgegroeid tot een internationale onderneming met vestigingen in...

  Lees meer...
 • Over Club Logistic Services

  CLS – Club Logistics Services – is een onderneming die gespecialiseerd is in het ondersteunen van automobielverenigingen (zoals in Nederland de ANWB) door heel Europa bij pechhulpverlening, specifiek op het gebied...

  Lees meer...
 • Het verhaal van Hagro Precisie

  Hagro is al sinds eind jaren '80 klant van Pantheon. Het bedrijf heeft stap voor stap al haar interne bedrijfsprocessen geautomatiseerd. Dit is een groot onderdeel van de strategische bedrijfsvoering van Hagro. Om in...

  Lees meer...

Pantheon Klantverhaal GP Equipment

Klantverhaal

"Onze tijd wordt niet meer opgeslokt door administratieve werkzaamheden."

- Guus van der Paalen, GP Equipment

Download het volledige klantverhaal

Een greep uit onze klanten

 • fatels food group.png

 • alc warehousing logo.png

 • wasco logo.png

 • Jan zandbergen logo.png

 • hendi logo.jpg

 • vanegmond_beeldmerk_fullcolour_positief.png

Maak kennis met Pantheon Bedrijfssoftware

Wil jij ook met Pantheon ERP aan de slag?


Neem contact op