Klantverhaal

De workflows van Pantheon HRM zijn echt een uitkomst voor Het Publieke Domein

Een interview met Rennie Hooi, bestuurder - Het Publieke Domein

een klant aan het woord

Over Het Publieke Domein

Het Publieke Domein begeleidt medewerkers naar een nieuwe baan of opdracht bij een andere organisatie binnen de publieke sector. In veel gevallen is dit een gemeente, waterschap of provincie. Voor medewerkers die in beweging willen komen, biedt Het Publieke Domein een duurzame oplossing met behoud van rechtszekerheid. Het  Publieke Domein verzorgt loop-baantrajecten inclusief een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd – onder voorwaarden – en met behoud van het opgebouwde ABP-pensioen. 

In deze case vertelt Rennie Hooi, bestuurder van Het Publieke Domein, over de onderneming en het gebruik van de bedrijfssoftware van Pantheon HRM als strategisch middel in de bedrijfsvoering. 

 

De missie en visie van Het Publike Domein


"Wij zien het als onze missie om medewerkers met energie en plezier naar het werk te laten gaan, zodat de duurzame inzetbaarheid wordt verhoogd", vertelt Hooi. "Op die manier gaat de in jaren opgebouwde kennis en ervaring niet verloren, maar wordt juist ingezet en gewaardeerd op plaatsen waar er vraag naar is."

 

"Het Publieke Domein werkt volgens een unieke formule."

- Rennie Hooi, Het Publieke Domein

Onstaan vanuit onvrede


Hooi vertelt over het ontstaan van Het Publieke Domein, in 2012. "Wij zijn ontstaan vanuit onvrede met de be-staande oplossingen voor 'overtollige' medewerkers. Feitelijk bestonden er destijds maar twee mogelijkheden, die beide weinig aanlokkelijk waren: ontslag, dat wil zeggen: "de slachtbank", of het UWV," aldus Hooi. "Wij zeiden: dat kan anders, en vooral: beter!"

 

"Van de tien medewerkers stromen er binnen zes maanden acht weer door."

- Rennie Hooi, Het Publieke Domein


De unieke propositie en werkwijze van Het Publieke Domein zijn een groot succes. "Wij werken met een vaste staf van zo'n dertig medewerkers, de rest van ons personeel bestaat uit de medewerkers die wij in dienst hebben genomen om ze elders een betere plekte kunnen geven," vertelt Hooi. 


"De doorstroom is goed: van de tien mensen stromen er acht bin-nen zes maanden weer door naar een functie op een nieuwe plek. En slechts twee hebben wat meer tijd nodig. Maar uiteindelijk plaatsen we alle medewerkers naar tevredenheid in een nieuwe functie," zegt Hooi. Zo'n nieuwe plek kan een nieuwe vaste werkplek zijn binnen de publieke sector, ofwel een nieuw bestaan als ondernemer of ZZP-er, of een tijdelijke (interim/freelance) opdracht binnen de publieke sector.

Het complete pakket van Pantheon HRM


Sinds 2017 beheert Het Publieke Domein zijn totale HRM-takenpakket met behulp van de bedrijfssoftware van Pantheon HRM (destijds nog: HRvan. nu), met modules als Verlof, Verzuim, Urenregistratie, Dossier, Benefit en Declaratie. "Wij gebruiken het complete pakket, en in het algemeen zijn we daar-over zeer tevreden," zegt Hooi. "Personeelsmanagement is de kern van onze bedrijfspropositie, en ik kan zeggen dat Pantheon HRM die kernpropositie prima helpt ondersteunen en uitvoeren!"

 

Mooiste compliment


Begin 2021 werd aan dit alles hard gew-erkt door Het Publieke Domein samen met de mensen van Pantheon HRM. 
"Het project is nog niet afgerond, maar we zijn erg blij met het resultaat tot nu toe en we zien ook mogelijkheden voor nieuwe uitbreidingen," vertelt Hooi. "Het mooiste compliment dat wij hebben ontvangen was dat de afgevaardig-de van het Rijk heeft aangegeven dat diens verwachtingen zijn overtroffen met het rapportage dashboard!"

"De verwachtingen van het Rijk werden overtroffen."

- Rennie Hooi, Het Publieke Domein


Inmiddels heeft zich alweer een volgende aanbesteding aangediend, waarvoor Het Publieke Domein wil inschrijven. 
"Daarvoor gaan wij weer samen met Pantheon HRM kijken hoe we dat het beste kunnen insteken," vertelt Hooi. "Het betreft een nieuw product van ons. Onder invloed van nieuwe wetgeving wordt de overheid gedwongen om op allerlei punten steeds haar manier van werken en haar processen aan te pas-sen. Met dit nieuwe product willen wij de overheid daarbij in belangrijke mate ontlasten," aldus Hooi. "Ik wil er op dit moment nog niet al te veel over vertel-len, maar op basis van onze kennis en ervaring, gekoppeld aan onze unieke formule, heb ik er alle vertrouwen in dat we ook in deze aanbesteding weer een goed kans maken om te winnen. Niet in de laatste plaats dankzij de goede samenwerking met Pantheon HRM," besluit Hooi met een glimlach.

 


Lees de volledige case

 

Het Publieke Domein

Rennie Hooi, bestuurder

Het Publieke Domein werkt volgens een unieke formule als arbeidsbemiddelaar en loopbaanbegeleider voor organisaties en werknemers in de publieke sector, met name voor overheidsinstellingen als gemeenten, provincies en andere overheden. 


Sector:
Loopbaanbegeleiding en arbeidsbemiddeling

Bedrijfsomvang:
120-150 medewerkers 

Klant van Pantheon sinds:
2017

Software:
Pantheon HRM: Uren en factureren 


Download de volledige case

Meer dan 400 klanten gebruiken Pantheon Bedrijfssoftware succesvol ter ondersteuning van hun dagelijkse werkzaamheden

Natuurlijk wil je graag weten wie er al met Pantheon Bedrijfssoftware werken. Het zegt tenslotte iets over onze dienstverlening. Onderstaand tref je een aantal klanten die graag hun verhaal delen.

 

Lees onze referentie verhalen

 • Over HANSA-FLEX

  HANSA-FLEX is een grote internationale leverancier van hydraulische oplossingen en fluidtechniek. De Nederlandse organisatie van HANSA-FLEX bedient vanuit elf vestigingen, verspreid over het hele land, een veelheid aan...

  Lees meer...
 • Over Farmazorg

  De Dienstapotheek Nijmegen vormt een bijzonder onderdeel van Farmazorg Nijmegen. De Dienstapotheek gaat namelijk open op momenten dat ‘normale’ apotheken gesloten zijn: tijdens de avond-, nacht- en...

  Lees meer...
 • Over Table du Sud

  Table du Sud is een succesverhaal. Het bedrijf werd in 2014 opgericht door de broers Evert en Teun Antonissen. “Eind 2014 maakten we in de garage van onze ouders een bartafeltje voor eigen gebruik. Binnen een mum...

  Lees meer...

Klantverhaal

"De ontwikkelde workflows en het rapportage dashboard waren goudenbijdragen van Pantheon HRM."

- Rennie Hooi, bestuurder

Download het volledige klantverhaal

een greep uit onze klanten

 • ebusco logo.png

 • farmazorg logo.png

 • hansaflex logo.png

 • table du sud logo.png

 • hendi logo.jpg

 • drukkerij de jong.png

Persoonlijke demo

Benieuwd naar wat Pantheon HRM voor jouw organisatie kan betekenen?


Neem contact op