Pantheon Klantverhaal CLS

Klantverhaal

Pantheon ERP ondersteunt al onze medewerkers, zelfs in het buitenland

Een interview met Bert Stellinga

een klant aan het woord

Over Club Logistic Services

CLS – Club Logistics Services – is een onderneming die gespecialiseerd is in het ondersteunen van automobielverenigingen (zoals in Nederland de ANWB) door heel Europa bij pechhulpverlening, specifiek op het gebied van accu’s voor auto’s. Sinds ruim een jaar is aan de bedrijfsactiviteiten ook de Europese verkoop van accu’s voor e-bikes toegevoegd. 

In deze case vertelt Bert Stellinga, algemeen directeur van CLS, over het bedrijf en het gebruik van de bedrijfssoftware van Pantheon als strategisch middel in de bedrijfsvoering.

Met deze dienstverlening is CLS niet alleen in Nederland actief, maar ook in Frankrijk en Portugal. “Wij opereren op verschillende nationale markten, met hun eigenaardigheden en specifieke wet geving. En daarnaast zijn we dus bezig om ook nieuwe markten en nieuwe product lijnen – zoals accu’s voor e-bikes – te ontwikkelen.” Op zoek naar een IT-oplossing voor deze specifieke activiteiten en grote verscheidenheid en dynamiek, hoefde Stellinga niet lang te zoeken naar de juiste oplossing. “Dat was Pantheon ERP,” zegt Stellinga. “Ik kende  Pantheon als zo’n twaalf jaar en had er bij mijn vorige werkgever [Continental Banden Groep, red] naar volle tevredenheid mee gewerkt. Het grote voordeel van Pantheon ERP is de modulaire opbouw en de enorme flexibiliteit, in combinatie met de perfecte aandacht en ondersteuning door de Pantheon-mensen.” Klinkt dit niet haast te mooi om waar te zijn? “Nee, zeker niet,” zegt Stellinga beslist. “Pantheon ERP is een heel rijk standaardpakket, dat modulair kan worden ingezet, en dat zonder veel extra maatwerk perfect op onze specifieke wensen en werkwijzen is aangepast.” Stellinga benadrukt dat, mocht je als organisatie wel hele specifieke wensen hebben, ook dat extra maatwerk door Pantheon relatief gemakkelijk kan worden uitgevoerd. “Voor een organisatie zoals wij zijn, met onze omvang, onze zeer diverse activiteiten, de verschillende internationale operaties èn onze grote dynamiek, is Pantheon ERP gewoon de perfecte oplossing!,” zegt Stellinga. 

 

" Voor een internationale organisatie met onze omvang, diversiteit èn dynamiek, is Pantheon ERP de perfecte oplossing! "

- Bert Stellinga, CLS

 

Interface met ANWB

Ten behoeve van de samenwerking tussen CLS en de ANWB moest door Pantheon inderdaad wel maatwerk gebouwd worden. Ook daarover is Stellinga zeer tevreden. “Voor veel mensen is de ANWB natuurlijk een oude bekende, een instituut, dat al zo’n 135 jaar bestaat. De automatisering van de ANWB weerspiegelt deze historie en complexiteit. Een interface bouwen met de systemen met de ANWB, zoals noodzakelijk was voor CLS, is dan ook niet zomaar gedaan,” vertelt Stellinga, “Toch is het ons samen met Pantheon goed gelukt om een aantal noodzakelijke interfaces met de ANWB te realiseren. In dat proces heeft Pantheon zich zeer flexibel en betrokken getoond, en is naar passende oplossingen gezocht en hebben we die ook daadwerkelijk gevonden.”

 

Meedenken in het proces

“De bedrijfsmatige ondersteuning vanuit Pantheon Automatisering vind ik zonder meer heel goed. Pantheon heeft consultants die niet alleen onze problemen oplossen maar die ook echt meedenken in het proces. Dat is, denk ik, uniek in de automatiserings wereld. Maar dit is wel, zeg ik vanuit mijn ervaring van twaalf jaar met hun samen werken, hoe zij in elkaar steken. Ze willen hun klanten zo goed mogelijk bedienen door die klanten zo goed mogelijk te kennen. Er wordt echt doorgevraagd – zo van ‘waarom doe je dit nou?’ en ‘kan dit nou niet slimmer, of anders?’. Die bereidheid om een stap extra te zetten waardeer ik echt enorm,” vertelt Stellinga. 

Voordat CLS koos voor Pantheon ERP heeft men ook wel gekeken naar andere pakketten, zoals de Microsofts en SAP’s van deze wereld. “Dan weet je dat je echt een nummer bent, als je daarvoor kiest,” zegt Stellinga. “Bij Pantheon hebben ze hun pakket ook echt zelf ontwikkeld. Je zit dus met de ontwikkelaar aan tafel, die diep in de software zelf aan de juiste knoppen weet te draaien, mocht dat nodig of wenselijk zijn.” Daarnaast waardeert Stellinga het feit dat het management van Pantheon direct beschikbaar is bij problemen. “Als er iets is, waar je niet direct samen uitkomt, dan is het contact met het management ook snel gelegd. Dat wordt dan adequaat en goed opgepakt, die lijn is kort, en dat vind ik als klant heel plezierig,” zegt Stellinga.


Lees de volledige case

Pantheon Klantverhaal Club Logistics Services

Club Logistics Services

Interview met Bert Stellinga, algemeen directeur

Club Logistics Services (CLS) is een bijzondere onderneming in de pechhulpverlening. Ooit ontstaan als divisie van Club assist Australia, is CLS sinds enkele jaren een zelfstandige onderneming die zich richt op de Europese markt. 


Sector:
Pechhulpverlening

Bedrijfsomvang:
25 medewerkers

Klant van Pantheon sinds:
2017

Software:
Alles in één ERP, WMS & e-Commerce 


Download de volledige case

Klantverhalen

Meer dan 400 klanten gebruiken Pantheon Bedrijfssoftware succesvol ter ondersteuning van hun dagelijkse werkzaamheden

Natuurlijk wil je graag weten wie er al met Pantheon Bedrijfssoftware werken. Het zegt tenslotte iets over onze dienstverlening. Onderstaand tref je een aantal klanten die graag hun verhaal delen.

 

Lees onze referentie verhalen

 • Over Waaijenberg

  Als grootste brommobiel en scootmobiel dealer van Nederland levert Waaijenberg Mobiliteit alle grote brommobiel en scootmobiel merken. Voor zowel nieuwe als jong gebruikte Canta’s, brommobielen en scootmobielen...

  Lees meer...
 • Joosten - young animal nutrition

  Joosten - young animal nutrition is een familiebedrijf dat haar afnemers wereldwijd bedient met innovatieve producten en oplossingen op het terrein van jongdiervoeding. Het bedrijf kenmerkt zich door een sterke...

  Lees meer...
 • Het verhaal van Hendi

  Hendi is dé leverancier van apparatuur, keukengereedschap, bestek, serveer- en buffet artikelen voor de horeca. Sinds de oprichting in 1934 is Hendi uitgegroeid tot een internationale onderneming met vestigingen in...

  Lees meer...
 • Het verhaal van Hagro Precisie

  Hagro is al sinds eind jaren '80 klant van Pantheon. Het bedrijf heeft stap voor stap al haar interne bedrijfsprocessen geautomatiseerd. Dit is een groot onderdeel van de strategische bedrijfsvoering van Hagro. Om in...

  Lees meer...

Pantheon Klantverhaal Club Logistic Services

Klantverhaal

"Bij Pantheon zit je met de ontwikkelaar, de consultant én de directeur aan tafel!"

- Bert Stellinga, Club Logistic Services B.V.

Download het volledige klantverhaal

een greep uit onze klanten

 • alc warehousing logo.png

 • Jan zandbergen logo.png

 • GP equipment logo.png

 • hagro logo.png

 • wasco logo.png

 • mitofresh.png

Maak kennis met Pantheon Bedrijfssoftware

We geven je graag persoonlijk advies.


Neem contact op