Joosten Products Kuikens

Klantverhaal

Joosten Products behaalt meer rendement door slimme workflows van Pantheon ERP software

Een interview met Nina Janssen en Jeroen van den Boomen

Een klant aan het woord

Joosten - young animal nutrition

Joosten - young animal nutrition is een familiebedrijf dat haar afnemers wereldwijd bedient met innovatieve producten en oplossingen op het terrein van jongdiervoeding. Het bedrijf kenmerkt zich door een sterke ondernemersmentaliteit en de ambitie om te innoveren en te groeien in de wereldwijde markt voor jongdiervoeding (kalveren, biggen en  pluimvee). Joosten is een export gerichte internationaal opererende onderneming die gebruik maakt van een solide distributienetwerk in meer dan 50 landen wereldwijd. 

In deze case vertellen Nina Janssen, Manager Operations, en Jeroen van den Boomen, verantwoordelijk voor Productie en Kwaliteit, over het bedrijf en de inzet van de bedrijfssoftware van Pantheon als strategisch instrument in de bedrijfsvoering.

Pantheon ERP bood aan Joosten - young animal nutrition de geïntegreerde ERP-oplossing die zij zochten, en die de snelle groei en internationale expansie het beste ondersteunde, in termen van inkoop, verkoop, handel, productie, voorraadbeheer en finance. “Doordat wij met meerdere filialen werken, was de multiple site oplossing van Pantheon ERP voor ons ideaal,” vertelt Van den Boomen. “Nu konden we dit eindelijk allemaal borgen in één systeem!” De 5e need had betrekking op een e-commerce systeem ten behoeve van het verder automatiseren van de workflow,  wat resulteerde in een klantenportaal en webshop in één. Op  advies van Pantheon Automatisering koos Joosten voor Magento als software oplossing van de e-commerce, met Experius als implementatie partner. “Groot voordeel is dat Pantheon ERP en Magento goed aan elkaar te koppelen zijn, waardoor het nieuwe ‘ERP-hart’ en het online ‘front-end’ optimaal met elkaar kunnen communiceren, “ vertelt Janssen. Als rapportage tool werd gekozen voor QlikSense, wederom een oplossing die goed met de ERP software van Pantheon samenwerkt.

 

" De Multiple site oplossing van Pantheon ERP is voor ons ideaal! "

- Jeroen van den Boomen, Production & Purchase Manager Joosten - young animal nutrition

 

Winstpunten

Door de selectie en gelijktijdige implementatie van Pantheon ERP, Magento en Qliksense heeft Joosten - young animal nutrition enorme stappen gezet. “Wij zijn tevreden over alle drie,” zegt  Janssen. Als voornaamste winstpunten van Pantheon ERP noemt Van den Boomen:

 • Tijdbesparing
 • Foutgevoeligheid teruggebracht

 

“Een ERP systeem is nooit ziek!,” zegt Van den Boomen lachend. “Maar het werkt alleen optimaal als je er alle data en informatie ook volledig en correct instopt. Als alles er goed inzit, dan komt alles wat je nodig hebt er ook weer goed uit,” hebben we van Pantheon geleerd. Met dat laatste is met name het Operationele team van Joosten, bestaande uit zes medewerkers, op dit moment erg druk. “Alle waardering en bewondering voor hun inzet en motivatie,” benadrukt Janssen. 

 

Rendement wordt nog groter

“Het rendement is al enorm toegenomen, maar het zal binnenkort alleen nog maar groter worden,” vervolgt zij. Van den Boomen voegt toe: “Als straks de webshop live is en als al onze distributeurs wereldwijd hun orders via de webshop inschieten in ons ERP systeem - zonder dat we nog handmatig zaken hoeven te controleren of aan te passen - dan gaan we pas echt rendement zien. Dan worden de planning van de inkoop, voorraden, transport en de geautomatiseerde orders en productplanning automatisch en zonder fouten bijgewerkt. Dan gaan we echt knallen!” 


Lees de volledige case

Joosten - young animal nutrition 

Interview met Nina Janssen en Jeroen van den Boomen

Joosten - young animal nutrition opereert wereldwijd als leverancier van jongdiervoeding (kalveren, biggen, pluimvee). Een exportgericht bedrijf met een solide partnerdistributienetwerk in meer dan 50 landen wereldwijd.


Sector:
Diervoeding 

Bedrijfsomvang:
15 medewerkers

Klant van Pantheon sinds:
2018

Software:
Alles in één ERP, e-Commerce & BI


Download de volledige case

Klantverhalen

Meer dan 400 klanten gebruiken Pantheon Bedrijfssoftware succesvol ter ondersteuning van hun dagelijkse werkzaamheden

Natuurlijk wil je graag weten wie er al met Pantheon Bedrijfssoftware werken. Het zegt tenslotte iets over onze dienstverlening. Onderstaand tref je een aantal klanten die graag hun verhaal delen.

 

Lees onze referentie verhalen

 • Het verhaal van Wasco

  Wasco is de meest toonaangevende groothandel binnen de installatiebranche in Nederland. Met 50 jaar ervaring, expertise en vakmanschap is Wasco uitgegroeid tot een landelijk begrip. De onderneming heeft 35 vestigingen,...

  Lees meer...
 • Over Waaijenberg

  Als grootste brommobiel en scootmobiel dealer van Nederland levert Waaijenberg Mobiliteit alle grote brommobiel en scootmobiel merken. Voor zowel nieuwe als jong gebruikte Canta’s, brommobielen en scootmobielen...

  Lees meer...
 • Het verhaal van Hendi

  Hendi is dé leverancier van apparatuur, keukengereedschap, bestek, serveer- en buffet artikelen voor de horeca. Sinds de oprichting in 1934 is Hendi uitgegroeid tot een internationale onderneming met vestigingen in...

  Lees meer...
 • Het verhaal van GP Equipment

  GP Equipment BV, opgericht in 2007, is producent van uitrustingstukken voor grondverzetmachines. Vanaf het ontstaan streeft het bedrijf naar langdurige relaties en wordt de klant echt voorop gezet. Automatisering en het...

  Lees meer...

Joosten Products Varkens

Klantverhaal

"Met Pantheon ERP, e-Commerce en QlikSense zijn wij optimaal voorbereid."

- Nina Janssen, Joosten Products

Download het volledige klantverhaal

een greep uit onze klanten

 • hagro logo.png

 • Jan zandbergen logo.png

 • logo volvo.png

 • wasco logo.png

 • hendi logo.png

Maak kennis met Pantheon Bedrijfssoftware

We geven je graag persoonlijk advies.


Neem contact op