Klantverhaal Pantheon ERP Wasco

Klantverhaal

Wasco behaalt grote besparing en efficiëntieslag

Een interview met Maartje Griepsma, Hoofd IT Projecten en Ontwikkeling

een klant aan het woord

Het verhaal van Wasco

Wasco is de meest toonaangevende groothandel binnen de installatiebranche in Nederland. Met 50 jaar ervaring, expertise en vakmanschap is Wasco uitgegroeid tot een landelijk begrip. De onderneming heeft 35 vestigingen, twee grote distributiecentra en een uitgebreide webshop waarmee Wasco dag en nacht beschikbaar is voor zijn afnemers. 

In deze case vertelt Maartje  Griepsma, Hoofd IT Projecten & Ontwikkeling over het bedrijf en het gebruik van de bedrijfssoftware van Pantheon als strategisch middel in de bedrijfsvoering van Wasco.

 

Door in 2019 over te gaan naar de digitale factuurverwerking in Pantheon ERP met ISProjects behaalde Wasco een belangrijke efficiencyslag. Griepsma: “Ons bedrijf had destijds te maken met zo’n 110.000 inkomende facturen per jaar. Een enorme en steeds aanzwellende stroom, die aanvankelijk handmatig beheerst moest worden. Dat kostte veel tijd, geld en FTE’s …”

“De doelstelling die vooraf was gesteld; het vervangen van de medewerker die met pensioen ging, is inderdaad behaald. Voor Wasco komt dat neer op een besparing van zeker 10 tot 15%. De basisinrichting staat, de volgende fase loopt nu om het proces nog efficiënter te krijgen,” vertelt Griepsma. De besparing en efficiëntieslag komt onder andere door de volgende aanpassingen. Als er facturen klaarstaan voor goedkeuring, ontvangt de medewerker een mail vanuit het  systeem. “Daar staan de nog openstaande facturen overzichtelijk onder elkaar, klaar voor  beoordeling,”  vertelt  Griepsma. “Verder is er nu geen enorme papierstroom meer. Als we vragen hebben over een factuur versturen wij eenvoudig vanuit ISP-Invoice een mail naar de leverancier of interne medewerker. De oplossing werkt ook zeer intuïtief. Er is geen uitgebreide training nodig voor goedkeurders. Ze kunnen direct zelfstandig werken met deze oplossing.” Ook nadien heeft Wasco met behulp van ISProjects nog diverse efficiencyslagen doorgevoerd, zoals verwerking via EDI, touchless verwerking van handelsfacturen, enz.

 

"De enorme papierstroom is verdwenen."

- Maartje Griepsma, Wasco 

 

Positieve verwachtingen

Griepsma vertelt: “Tot slot verwachten wij in de toekomst nog meer besparing te realiseren wanneer al onze leveranciers overgaan naar EDI, iets wat je nu al ziet gebeuren. Samengevat zijn wij zeer tevreden over de overgang naar geautomatiseerde factuurverwerking, het levert al snel rendement op en dat wordt alleen maar meer.” Over de samenwerking en business relatie met Pantheon Automatisering heeft Griepsma niets dan lof:  “Pantheon Automatisering is een betrouwbare, prettige business partner met wie wij al vele jaren een heel goede relatie hebben,” zegt zij tot slot.


Lees de volledige case

Wasco

Maartje Griepsma, Hoofd IT Projecten en Ontwikkeling

Wasco werd in 1970 opgericht door Geert en Betty van den Belt. In 2016 opende Wasco een nieuw grootgoed magazijn in Apeldoorn. Het oude magazijn in Twello is inmiddels omgebouwd tot een volledige gemoderniseerd kleingoed-magazijn. In 2017 nam het bedrijf Aircovent over, zodat Wasco nu ook koeling aan kon bieden. Zo groeide Wasco door tot de toonaangevende onderneming die zij nu is.


Sector:
Groothandel installatiebranche

Bedrijfsomvang:
450-500 medewerkers

Klant van Pantheon sinds:
2015

Software:
Alles in één ERP, order- en factuurverwerking


Download de volledige case

Meer dan 400 klanten gebruiken Pantheon Bedrijfssoftware succesvol ter ondersteuning van hun dagelijkse werkzaamheden

Natuurlijk wil je graag weten wie er al met Pantheon Bedrijfssoftware werken. Het zegt tenslotte iets over onze dienstverlening. Onderstaand tref je een aantal klanten die graag hun verhaal delen.

 

Lees onze referentie verhalen

 • Het verhaal van Hendi

  Hendi is dé leverancier van apparatuur, keukengereedschap, bestek, serveer- en buffet artikelen voor de horeca. Sinds de oprichting in 1934 is Hendi uitgegroeid tot een internationale onderneming met vestigingen in...

  Lees meer...
 • Over Club Logistic Services

  CLS – Club Logistics Services – is een onderneming die gespecialiseerd is in het ondersteunen van automobielverenigingen (zoals in Nederland de ANWB) door heel Europa bij pechhulpverlening, specifiek op het gebied...

  Lees meer...
 • Het verhaal van GP Equipment

  GP Equipment BV, opgericht in 2007, is producent van uitrustingstukken voor grondverzetmachines. Vanaf het ontstaan streeft het bedrijf naar langdurige relaties en wordt de klant echt voorop gezet. Automatisering en het...

  Lees meer...
 • Het verhaal van Hagro Precisie

  Hagro is al sinds eind jaren '80 klant van Pantheon. Het bedrijf heeft stap voor stap al haar interne bedrijfsprocessen geautomatiseerd. Dit is een groot onderdeel van de strategische bedrijfsvoering van Hagro. Om in...

  Lees meer...

Klantverhaal ERP Pantheon Wasco

Klantverhaal

"Pantheon is een betrouwbare en prettige business partner, met wie wij al vele jaren een heel goede relatie hebben."

- Maartje Griepsma, Wasco 

Download het volledige klantverhaal

een greep uit onze klanten

 • hendi logo.png

 • GP equipment logo.png

 • fresh2youlogo.png

 • alc warehousing logo.png

 • logo nihon sport.png

 • Eurocol_Logo_Black.png

Persoonlijk advies

Wil jij ook met Pantheon ERP aan de slag?


Neem contact op