< p>

Pantheon HRM: State-of-the-art cloud-oplossing

28 februari 2017


Pantheon Automatisering is al vier decennia succesvol actief als zelfstandig Nederlands ontwikkelaar van onder meer ERP-bedrijfssoftware. Het bedrijf lanceert Pantheon HRM, een totaaloplossing voor de HRM-discipline. Pantheon HRM biedt een zeer modern standaardpakket op een stabiel it-fundament. Aan de ene kant: state-of-the-art webbased cloud-technologie – schaalbaar, transparant en super gebruikersvriendelijk. Aan de andere kant: ‘essentiële’ waarden en kwaliteiten zoals stabiliteit, continuïteit en loyaliteit. En dat alles tegen een bijzonder scherpe prijs. Hoe is dat mogelijk? In gesprek met commercieel directeur Hans Siekerman en verkoopadviseur HRM Frank van Lieshout van Pantheon Automatisering.

“Voor ons is behoud van investering erg belangrijk”, vertelt Siekerman. “Wij ontwikkelen geen wegwerpsoftware, maar robuuste oplossingen voor de lange termijn, met behoud van continuïteit. Zo hoeven onze klanten niet steeds overnieuw te beginnen.” Dat Pantheon hiermee in een behoefte voorziet, moge blijken uit het feit dat het bedrijf al zo’n veertig jaar vele honderden bedrijven en organisaties bedient, zowel groothandels en productiebedrijven als non-profit organisaties en zorginstellingen. “Onze klanten hechten aan continuïteit en relaties voor de lange termijn”, zegt Siekerman, “net als wij.” Zo is ook de volledige HRM cloud-versie ontwikkeld. Dit in combinatie met de hosting bij het Equinix-datacenter leidt tot een beschikbaarheid van meer dan 99 procent.

Pantheon HRM

Pantheon HRM is een state-of-the-art totaaloplossing voor de HRM-discipline. “Pantheon HRM biedt alles wat een modern systeem aan HRM-ondersteuning kan bieden”, aldus Van Lieshout. Te denken valt daarbij aan onder andere HR- en salarisadministratie (waaronder verzuim, verlof, declaraties, uren, in- en uitdienst), ESS en MSS (Employee Self Service, Manager Self Service), een document management systeem, salarisverwerking, maar ook zaken zoals talentmanagement (recruitment, training en opleiding, 360 graden feedback, functiegebouw) en business intelligence.

Niet het WAT, maar het HOE…

“Maar eigenlijk is dat allemaal niet zo spannend”, meent Van Lieshout, “want op de markt voor gecombineerde HR- en Payroll-oplossingen is dat allemaal wel voorhanden. Nee, de verschillen zitten niet zozeer in het WAT, maar veel meer in het HOE…” Daarmee doelt Van Lieshout op de manier waarop Pantheon met bestaande en nieuwe gebruikers omgaat. “Bij ons gaat niet direct de factuurmachine draaien als een klant een vraag heeft”, vult Siekerman aan. “Klantvriendelijkheid, behulpzaamheid, daar draait het om bij ons. Wij ontvangen veel complimenten over onze dienstverlening en in het bijzonder onze service-desk. Pantheon is een echt ‘klantenbedrijf’.”

Ongemerkt naar de cloud

Pantheon HRM is gebaseerd op het pakket EMIS, dat door Pantheon in 2014 werd overgenomen van Unit4. “EMIS heeft een goede historie en mooie klanten, die nu inmiddels 800.000 loonstroken per maand via het systeem verwerken”, vertelt Van Lieshout. Direct na de overname heeft Pantheon het pakket volledig vernieuwd en onder meer webbased gemaakt. Siekerman: “Daarbij hebben we allereerst de bestaande klanten van EMIS bediend en ongemerkt naar de cloud gebracht. En nu is de tijd rijp om met een volledig vernieuwd pakket en onder de nieuwe naam Pantheon HRM de markt op te gaan.”

“Wij bieden onze klanten een marktconforme cloud-based propositie, met uitstekende dienstverlening tegen een zeer scherpe prijs”, besluit Siekerman. “En dat vanuit de filosofie: innoveer op tijd, maar behoud het goede.”

Door: Gerrit-Jan Logt
Bron: https://www.ictmagazine.nl/uitgelicht/pantheon-hrm-state-of-the-art-cloud-oplossing/