Klantverhaal Groenendijk Onderwijsadministratie

Klantverhaal

Groenendijk stuurt met Pantheon HRM op informatie en harde feiten

Een interview met Annette Tromp, directiesecretaresse, en August van Dommele, vestigingsdirecteur Beverwijk

een klant aan het woord

Over Groenendijk Onderwijsadministratie

Groenendijk Onderwijsadministratie is een modern administratiekantoor met een rijke historie. Begonnen in de jaren ’60 als familiebedrijf met een klein team van toegewijde medewerkers is de onderneming uitgegroeid tot een gevestigde naam in ‘de wereld van de onderwijsadministratie’ en een van de grotere administratiekantoren in deze sector. 

In deze case vertellen August van Dommele, vestigingsdirecteur Beverwijk, en Annette Tromp, directiesecretaresse, meer over de onderneming Groenendijk Onderwijsadministratie en het gebruik van de software van Pantheon HRM als strategisch middel in de bedrijfsvoering.

“De keuze voor Pantheon HRM was snel gemaakt”, vertelt Van Dommele. “De reden daarvoor was simpel: Pantheon HRM was het enige pakket dat modulair was opgezet. Vaak zie je dat tijdschrijven een onderdeel is van een totale projectadministratie. Groenendijk is niet een organisatie die belang heeft bij zo’n compleet pakket voor projectadministratie. Voor ons ging het in eerste instantie puur en alleen om een ‘tijdschrijf-applicatie’. Die konden we bij Pantheon afnemen, voor een vast bedrag per ‘schrijvende medewerker’, wat ik ook een hele reële formule vond. En de vergoeding die men vraagt vind ik ook reëel. Kortom, Pantheon bood ons de perfecte oplossing tegen reële voorwaarden.”

Annette Tromp was vanaf het begin betrokken bij de implementatie van Pantheon HRM binnen Groenendijk Onderwijsadministratie. “Het contact met Pantheon voelde vanaf het begin direct goed. Pantheon bleek een toegankelijke organisatie, de lijnen waren (en zijn) kort, de directeur kwam direct op bezoek, er viel op allerlei vlakken goed met ze te praten, acties werden opgepakt en er werd een uitgebreid uitgewerkt voorstel gedaan. Dus wij hadden daar vanaf het begin een heel goed gevoel bij. En dat goede gevoel is gebleven!,” vertelt Annette Tromp met een lach.

 

"Pantheon HRM was het enige pakket wat modulair was opgezet."

- August van Dommele, Groenendijk Onderwijsadministratie

 

Goed huwelijk

Annette omschrijft de relatie met Pantheon als een ‘goed huwelijk.’ “Natuurlijk is er wel eens wrijving of onduidelijkheid,” zegt ze, “maar Pantheon pakt dat altijd op, ze denken met ons mee, en we komen er altijd weer goed samen uit.” Van Dommele maakt duidelijk dat de software van Pantheon HRM de onderneming ondersteunt op wezenlijk strategisch terrein. “Pantheon HRM geeft ons inzicht in de tijdsbesteding aan onze klanten. Kernwaarden van Groenendijk zijn klantgericht, ambitieus en betrokken, waarbij de dienstverlening zich kenmerkt door kwaliteit en veiligheid. De software van Pantheon HRM geeft met name inzicht in klantgerichtheid. Dat wil zeggen: welke medewerkers besteden hoeveel tijd aan een klant en welke activiteiten worden daarbij verricht?”

Het zijn met name de administrateurs, adviseurs en ondersteuners van Groenendijk – dat wil zeggen de ‘billable’ werknemers, die werkzaamheden voor de klanten verrichten, die gebruik maken van de module Urenregistratie van Pantheon HRM. “Bij elkaar zo’n 100 van onze 120 medewerkers,” schat Annette Tromp.

 

Stuurinformatie 

“Ik werk vooral met Pantheon HRM om een volledig beeld te krijgen van de tijdsbesteding van medewerkers voor onze klanten. Ik kijk met name naar de algemene rapportages die ik er uit kan halen, “ vertelt Van Dommele. “Wij sluiten natuurlijk contracten af met klanten. Wanneer je die contracten wilt evalueren op productiviteit, en ze onderling wilt vergelijken, dan geeft  Pantheon HRM je daarvoor de optimale stuurinformatie.” Daarnaast kan de data uit  Pantheon HRM het startpunt zijn voor een goed gesprek met inpiduele medewerkers, vertelt Van Dommele. “Als een van onze medewerkers aangeeft het gevoel te hebben dat hij of zij te druk is met een bepaald project of een onderdeel daarvan, dan kunnen we samen kijken wat daar precies aan de hand is, hoe andere collega’s zoiets doen, of hoe dat bij andere projecten loopt. Niet zozeer in de controlerende of zelfs verwijtende zin, maar juist constructief, ondersteunend en opbouwend, als onderdeel van ons HR-beleid en als opening voor een goed gesprek,” zegt Van Dommele.


Lees de volledige case

Groenendijk Onderwijsadministratie

Interview met Annette Tromp, directiesecretaresse, en August van Dommele, vestigingsdirecteur Beverwijk

Groenendijk Onderwijsadministratie verzorgt de personeels- en salarisadministratie en financiële administratie voor onderwijsinstellingen, met name in het primair en voortgezet onderwijs.


Sector:
Zakelijke dienstverlening

Bedrijfsomvang:
120 medewerkers

Klant van Pantheon sinds:
2017

Software:
Pantheon HRM Urenregistratie


Download de volledige case

Meer dan 400 klanten gebruiken Pantheon Bedrijfssoftware succesvol ter ondersteuning van hun dagelijkse werkzaamheden

Natuurlijk wil je graag weten wie er al met Pantheon Bedrijfssoftware werken. Het zegt tenslotte iets over onze dienstverlening. Onderstaand tref je een aantal klanten die graag hun verhaal delen.

 

Lees onze referentie verhalen

 • Het verhaal van Amalthea

  Amalthea bestaat uit een coöperatie van aangesloten melkgeitenhouders en een productiebedrijf. Dit productiebedrijf, de Amalthea Groep, bestaat uit 3 BV’s waarvan Amalthea BV verreweg de grootste is. In...

  Lees meer...
 • Over Farmazorg

  De Dienstapotheek Nijmegen vormt een bijzonder onderdeel van Farmazorg Nijmegen. De Dienstapotheek gaat namelijk open op momenten dat ‘normale’ apotheken gesloten zijn: tijdens de avond-, nacht- en...

  Lees meer...
 • Het verhaal van Ebusco

  Europa heeft strakke doelstellingen opgesteld voor de reductie van CO2- uitstoot in de zeer nabije toekomst. Nederland is in Europa het meest vooruitstrevend. Door een bestuursakkoord uit 2016 waarin is afgesproken dat...

  Lees meer...
 • Over Table du Sud

  Table du Sud is een succesverhaal. Het bedrijf werd in 2014 opgericht door de broers Evert en Teun Antonissen. “Eind 2014 maakten we in de garage van onze ouders een bartafeltje voor eigen gebruik. Binnen een mum...

  Lees meer...

Klantverhaal Pantheon ERP

Klantverhaal

"Pantheon HRM levert input voor commercie, directie, HRM en administratie."

- Annette Tromp, Groenendijk Onderwijsadministratie

Download het volledige klantverhaal

een greep uit onze klanten

 • hansaflex logo.png

 • boskalis logo.png

 • hendi logo.png

 • rabobank logo.png

 • bcd travel logo.png

 • amalthea logo.png

Persoonlijke demo

Benieuwd naar Pantheon HRM voor jouw organisatie?


Neem contact op